POLICIJSKA UPRAVA LIČKO – SENJSKA
Hrvatskog sokola 2, 53 000 Gospić, tel.: +385 53 675 111
ličko-senjska uprava > Policijske postaje > Policijska postaja Novalja

Policijska postaja Novalja

Korisni linkovi:
Policijska postaja Novalja

 

Mjesto: Novalja

Adresa: Braće Radića 9

Telefon: 053/675 860

Telefaks: 053/675 852
 

Područje policijske postaje Novalja obuhvaća sjeverozapadni dio otoka Paga, odnosno područje općine Novalja koje je površine 120 km² koje se proteže od predjela Slatina do rta Lun.

Sjedište Policijske postaje Novalja je u Gradu Novalja koji je ujedno i općinsko središte. Grad Novalja po podacima iz popisa stanovništva izvršenog 2011. godine ima 3 663 stanovnika. Također po mjesnoj nadležnosti PP Novalja spada i nenaseljeni otok Škrda koji je pokriven šikarom i niskim raslinjem.
 
Zemljopisni položaj koji pokriva PP Novalja je takav da sa jugozapadne strane iza otoka Škrda graniči sa područjem Policijske uprave zadarske, Policijskom postajom Pag, Policijskom upravom primorsko-goranskom, Policijskom postajom Mali Lošinj, preko najzapadnijeg djela, odnosno Paškim kanalom s PP Rab i Velebitskim kanalom s područjem PP Karlobag i PP Senj, te s jugoistočne otočne strane graniči s područjem PP Pag.

Obala je razvedena sa uvalama koje su pogodne za pristajanje manjih plovila.

Na postajnom području nalazi se i trajektno pristanište Žigljen i TP-Stara Novalja a postajnim područjem prolazi i DC-106 i DC-107.

PP Novalja je ustrojem mješovita postaja koja izravno obavlja policijske i druge poslove iz nadležnosti  temeljne, prometne i kriminalističke policije.  U policijskoj postaji organizirano je 24-satno operativno dežurstvo, koje zaprima dojave od građana te upućuje policijske službenike na obavljanje zadaća na terenu.

Drugi poslovi odnose se na izdavanje, promjenu i zamjenu osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola, prometne dokumentacije, registraciju vozila, te poslove u svezi nabavke i registracije oružja, poslove rješavanja statusa državljanstva i stranaca.

 

Policijskom postajom rukovodi načelnik Željko Prenđa.