POLICIJSKA UPRAVA LIČKO – SENJSKA
Hrvatskog sokola 2, 53 000 Gospić, tel.: +385 53 675 111

Dan sjećanja - Vi s Velebita stanite u prvi red za raj, jer pakao ste već prošli

Dan sjećanja  - Vi s Velebita stanite u prvi red za raj, jer pakao ste već prošli
18. svibanj 2018. -

Foto: PU ličko-senjska

U Rizvanuši kraj Gospića kod spomen-obilježja “Velebitskim junacima” obilježen je danas Dan sjećanja na poginule pripadnike Specijalne jedinice policije iz Rijeke „Ajkula“. 

Počast poginulima pripadnicima Specijalne jedinice policije “Ajkula“, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su obitelji poginulih specijalaca, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske general pukovnik Mladen Markač, u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane i Glavnog stožera oružanih snaga državni tajnik Ivan Vukić, savjetnik ministra unutarnjih poslova dr.Josip Mihaljević, zapovjednik inžinjerijske pukovnije brigadir Alan Srpak, načelnik Policijske uprave ličko-senjske Josip Biljan, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar, zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Mate Bilobrk, izaslanstvo Udruga Specijalne policije, izaslanik župana Ličko-senjske županije, Josip Dragičević, predsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, izaslanik župana Primorsko-goranske županije - Goran Petrc, pročelnik Ureda župana, zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivica Tomljenović, izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, IPA –sekcija Hrvatska, predsjednik Miljenko Vidak sa suradnicima.  

Podsjetili su se danas svi zajedno tog tragičnog, ali herojskog vremena, kojom prilikom je moderatorica naglasila: “Svi ti ljudi  odnosno policajci/ specijalci od generala Markača pa dalje u subordinacijskom i koordinacijskom nizu, radili su savjesno, i bez obzira na žrtve izvršili su svoj zadatak. Mirne savjesti možemo reći da su se pripadnici specijalne policije upisali u povijest obrane i stvaranja Hrvatske i to tako temeljito i čvrsto da će ostati pozitivan primjer kako sadašnjim tako i budućim generacijama. 

Od početka pa do kraja Domovinskog rata ovo su istinski junaci Domovinskog rata koji su svoje zadaće izvršavali profesionalno i uspješno, a nadasve samozatajno. Stoga su mnoge akcije specijalaca, koje su bile teške, složene i opasne široj javnosti ostale nepoznate. 

U te postrojbe ulazili su najsposobniji policajci, a ono što ih je krasilo tada i danas krasi hrvatskog specijalca jest domoljublje, hrabrost, profesionalnost ali i osjećaj pripadnosti postrojbi. 

Prisjetimo se tih dana s ponosom i dubokim poštovanjem prema svima onima koji su svoj život dali za našu Domovinu, kao i članovima njihovih obitelji – njihova žrtva ne smije i nikada neće biti zaboravljena.“ 

Riječi molitve za poginule specijalce izrekao je policijski kapelan Mario Vazgeč. 

Obilježavanje pogibije naših specijalaca završeno je riječima nepoznatog autora: “VI S VELEBITA STANITE U PRVI RED ZA RAJ, JER PAKAO STE VEĆ PROŠLI”.

Vijesti za aktualni mjesec:


10.7.2018.Policija traži informacije o muškarcu s fotografija
9.7.2018.Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda
9.7.2018.Proteklog vikenda dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
9.7.2018.Kriminalitet tijekom proteklog vikenda
7.7.2018.U kombiju pronađeno 226.4 kilograma smilja
7.7.2018.Upozorenja i savjeti vozačima koji kreću na godišnje odmore
6.7.2018.Prevozio u kombiju 31 osobu koje su nezakonito prešle granicu
5.7.2018.Nepoznati muškarac prevario 60-godišnjaka
5.7.2018.Osumnjičen za nedozvoljenu trgovinu
5.7.2018.U vozilu zatečeni državljani Turske koji su ilegalno prešli državnu granicu
3.7.2018.Provaljeno u osobne automobile
3.7.2018.Dragovoljna predaja streljiva
2.7.2018.Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme
2.7.2018.Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda
2.7.2018.Osumnjičeni zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma
2.7.2018.Kriminalitet
2.7.2018.Uhićen zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika
2.7.2018.Nadopuna događaja u Budačkoj ulici u Gospiću


str.: 1 od 1. Ukupno: 18 zapisa.